Praktické info pro prodejce

 

Popis, praktické informace a odpovědi na nejčastější dotazy:

Pelino Confetti jsou tradiční italské cukrovinky (bonbony) originálně balené do podoby voňavých květin. Jádro tvoří kvalitní belgická čokoláda nebo sicilské mandle z Avoly (nejsladší a nejšťavnatější mandle na světě), obalené vanilkovou (cukrovou) polevou. Pozn.: říkáme raději vanilkovou polevou - zní to lépe než cukrovou – v praxi je to samozřejmě cukrová poleva s příchutí vanilky. Bonbon s čokoládou si každý umí představit – je to něco jako lentilka, ale z kvalitní belgické čokolády a bez barviv.

Všechny bonbony jsou na povrchu bílé, tj. neobsahují žádná přidaná barviva. Barvy jsou dané barevnými celofány nebo síťovinkou (tylem), do čehož jsou jednotlivé bonbony balené. Jednotlivé bonbony jsou dohromady svázané pomocí drátků a květinářské pásky. Díky celofánům jsou kytky chráněny a dá se na ně sahat. Tady je dobré to ukázat – zespodu květiny, jak je tam celofán zatočený (ideálně na barevné kopretině, kde jsou všechny barvy). Rovnou také ohněte okvětní lístek tam a zpět, aby se lidé nebáli na to sahat. Vydrží to opravdu dost, nebojte. Lístky květin jsou umělé, z krepáku nebo látky a některé mají uvnitř také drátek, takže se to dá celkem dobře tvarovat (a hlavně narovnat a naaranžovat, když je to třeba po vybalení trochu zdeformované).

Je to vlastně květina a bonboniéra v jednom! Nejlepší je, že květiny nádherně voní – i přes ten obal z celofánu/tylu – klidně dejte zákazníkům přivonět. Vůni ukazujte raději na kytkách obalených celofánem – za prvé je to přesvědčivější (voní i přes plastový obal, tak to musí být výrazná vůně) a za druhé tak květinu nemohou umazat. Pokud si chtějí přivonět ke květině obalené tylem, POZOR NA MAKE-UP A RTĚNKY – raději dámy upozornit, ať jsou opatrné, aby květinu neumazali. Ještě jednou lidem zopakovat, že obdarovaný dostane KVĚTINU, KTERÁ KRÁSNĚ VONÍ A JEŠTĚ SE DÁ ROZBALIT A SNÍST = IDEÁLNÍ DÁREK nebo doplněk k dárku.

Díky tomu, že je čokoláda obalená cukrovou krustou a ještě celofánem/tylem, tak se květiny neroztékají ani ve vyšších letních teplotách (vydrží bez problémů i teploty přes 30 stupňů Celsia). Ze stejných důvodů je dlouhá i celková trvanlivost – květiny vydrží 2 roky (na všech kytkách by měla být cedulka s minimální trvanlivostí). Tady půlka lidí řekne, že jim to doma určitě 2 roky nevydrží (dřív se sní) a druhá půlka zas, že je to škoda rozbalit. Na to odpovídám, že se na to mohou třeba rok koukat a pak to sníst :-)

Všechny květiny jsou vázané ručně v italském městečku Sulmona (cca 100 km východně od Říma), podle tradice staré téměř 250 let - od roku 1783. Název Sulmona i letopočet je součástí loga, takže není nutné si to pamatovat, naopak pro zvýšení přesvědčivosti je možné to přímo ukázat.

Květiny neobsahují žádné živočišné tuky, mléko, ani lepek, takže jsou vhodné i pro vegany a lidi s bezlepkovou dietou. Pozn.: Samostatné mandle v čokoládě (bonbony v krabičkách) obsahují proti květinám navíc vrstvu čokolády (hořké, mléčné nebo bílé – dle konkrétní příchuti), tudíž pro vegany nebo alergiky na mléko nejsou vhodné (narozdíl od květin, kde jsou bonbony jen s kvalitní čokoládou bez mléka nebo čistě mandlí v cukru). Asi není třeba to říkat nahlas – ti, kdo to řeší, tak se většinou několikrát zeptají. Všechny květiny mohou obsahovat stopové množství ořechů, arašídů, sóji a mléka.

Pro více info nebo v případě zájmu o víc druhů kytek, můžete odkazovat na www.cokoladovekvetiny.cz a dát zákazníkovi letáček. Pokud chce zákazník nutně znát odpověď na něco, co tu není uvedeno, volejte nebo předejte telefon 732 70 53 70 (Jana Pondělíčková). Děkuju.

Tyto informace ke stažení v PDF zde: Květiny z mandlí a čokolády - informace a instrukce pro prodejce.

 

TIP pro Vás: nejlépe květiny vypadají, když jsou naaranžované v košíkách nebo květináčích :-)

italské květinářství košíky_2a DSC_6954a IMG_20190220_184607_989a4

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.