NOVĚ OTEVŘENÉ OBCHODY OLOMOUC Zámečnická ulice :-) U květin a KYTIC XXL a vázaných prosím volejte VĚTŠINA JE SKLADEM NA KAMENNÝCH OBCHODECH. Tel.: 737 897 733

Svatební mandle

 

Tradice, která si zaslouží být i na vaší svatbě!

Představujeme vám jednu svatební klasiku: voňavou, chutnou....a v Čechách docela originální. Svatební mandle. Na svatební hostinu patří ve světě už celá staletí, nadmíru oblíbené jsou hlavně v Itálii a Řecku. Tak co takhle nechat se inspirovat a trochu té slunné tradice přinést i k nám? Vaši hosté si na ní nečekaně božsky pochutnají!

 

Trocha tradice sluší každému svatebnímu stylu

Svatební mandle znali už obyvatelé starověkého Říma. Hostům je podávali vždy v počtu pěti – pět mandliček pohromadě se totiž rovná pěti přání pro nevěstu a ženicha: jsou to zdraví, bohatství, hojnost, štěstí a dlouhý život. Mimochodem víte, proč se balí do cukrové polevy? Čerstvé totiž chutnají hořkosladce. Takže pro to, aby byl život novomanželů spíše sladký než hořký. Není divu, že na Blízkém východě i dnes považují obalované mandle za afrodiziakum! 

Bez mandliček se v současnosti neobejde téměř žádná italská ani řecká svatba. Na těch italských se mandličky v ozdobných krabičkách umisťují na stoly jako dekorace. Řekové je zase servírují na stříbrných podnosech v malých taštičkách – to aby byly pěkně pospolu, jako ženich a nevěsta. Aby spolu ti dva mohli všechno sdílet a nic je nemohlo rozdělit. Staré pořekadlo také praví, že když si dá svatební mandličku pod polštář svobodná žena, bude se jí v noci zdát o jejím budoucím muži... Zdá se, že mandle jsou už od nepaměti kouzelné...

IMG_4837 IMG_4813a

Do výslužky nebo "cukrového koutku"?

Mandličky můžete věnovat svým hostům i formou výslužky a neocenitelné jsou i jako klasické svatební „zobání“. A pokud by se vám klasická bílá barva zdála příliš fádní, náš e-shop je nabízí v několika barvách: růžové, fialové, světle zelené nebo světle modré. Snadno je tedy sladíte do své vysněné barvy a hosté se nebudou moci dočkat, až ten barevný zázrak poprvé ochutnají.

IMG_4050

Schované v květinách...

Mandličky můžete na svatbě využít, jak jen chcete, záleží na vaší fantazii a odvaze ohromit. Náš tip je vyzdobit s nimi celý prostor  – a to nejen proto, že ho krásně provoní! Ptáte se, jak vyzdobit? Schovejte je do květin! Květiny z mandlí a čokolády jsou italský řemeslný skvost, který přišel na svět už před více než dvěma staletími a dodnes jsou ve světě velmi milované! A že mandlí není na svatbě nikdy dost, ví i anglická královská rodina. Stejně jako to udělala vévodkyně Meghan, pro začátek navrhujeme zabalit mandličky do svatebního pugétu, to aby byl váš moment u oltáře ještě sladší a voňavější... Nebo nabídněte svým hostům zmíněných 5 mandliček v podobě krásné růžičky v barvě Vaší svatby. 

 

Další kytice můžete umístit i doprostřed jednotlivých stolů.  

IMG_4041a

 

Svatební vývazkyI svatební vývazky můžou být dokonale originální!

Svatební mandličky za váš vyřeší i otázku svatebních vývazků. Že nevíte, co to je? Pak určitě mandličky ve vývazcích požadujte – budete mít o starost méně a zapeklitou otázku číslo pět všech svateb vyřešíte na jedničku!  

Cukrovinka, která vás "nevypeče"

Díky barevným celofánům se mandle ani čokoláda ve květinách neroztečou ani při vysokých letních teplotách, takže se nemusíte obávat žádného nepříjemného překvapení. Mandličky jsou také skvělým občerstvením pro celiaky a vegany, neboť neobsahují lepek ani mléko. Jsme si jisti, že vás za ně pochválí i babička, které je máloco po chuti, nebo hosté s potravinovými alergiemi. A všechny ostatní pak okouzlíte jejich božskou chutí, květinovým designem, a hlavně originálním nápadem představit tuhle světovou tradici také u nás. Však si to poctivě zaslouží!